Mám záujem

Novinky z Financopedie

Prečítajte si zaujímavé informácie zo sveta financií

20.03.2024
Oplatí sa poistiť cez banku?
Zaujímal si sa už niekedy o to, čo sa skrýva za bankovým poistením? Často sa s ním stretávajú tí, čo si berú úvery, alebo chcú ušetriť mesačné poplatky za vedenie účtu. Ako to však býva zvykom, banke ide v prvom rade o zisk a nie o tvoje jedinečné potreby. Tieto produkty vedia šikovne zakamuflovať za výhodný produkt, no keď sa pozrieme na detaily bankopoistiek, nájdeme tam veľa dier.
Čítať viac...
24.02.2024
Podielové fondy vs ETF fondy
Investuješ v banke, alebo ti niekto založil investovanie? Vieš vlastne, do čoho investuješ? Častokrát je realita u Slovákov taká, že aj keď nejaké to investovanie majú, poriadne ani nevedia, kde ich peniaze reálne idú a ako celé to investovanie vlastne funguje. Poďme sa teda pozrieť na naše možnosti.
Čítať viac...
28.01.2024
Do čoho investovať v roku 2024
S novým rokom prichádzajú nové predsavzatia. Možno aj jedno z tvojich predsavzatí je to, že budeš lepšie hospodáriť s peniazmi. Medzi to lepšie hospodárenie sa dá zaradiť aj investovanie. Nechceš predsa, aby tvoje peniaze oddychovali na účte, ale zarábali ďalšie peniaze. A rok 2023 bol nečakane veľmi úspešným rokom investovania. Takže, ak si zmeškal minuloročnú príležitosť, nevadí, lepšie je začať teraz, ako neinvestovať vôbec.
Čítať viac...
25.11.2023
O koľko zdražie životné poistenie v roku 2024?
S novým rokom prichádza aj zdražovanie v oblasti životného poistenia. Je to z toho dôvodu, že poisťovne berú vo svojich výpočtoch do úvahy rok tvojho narodenia a tým pádom budeš v roku 2024 pre nich o rok starší. A čím si starší, tým si viac rizikový pre poisťovňu a tým pádom je poistné, ktoré platíš, drahšie. O koľko približne vzrastie cena životného poistenia?
Čítať viac...
05.11.2023
Čo robiť, ak mám uzatvorené investičné životné poistenie?
Investičné životné poistenie je produkt, ktorého zmlúv je na Slovensku bohužiaľ stále veľa. Produkt, ktorý pekne znie, pretože kombinuje životné poistenie a investovanie. No v skutočnosti ide o zastaralý produkt predchádzajúcej generácie. Investovať cez investičné životné poistenie je absolútne najdrahší spôsob investovania a navyše ťa vôbec dobre nekryje.
Čítať viac...
14.10.2023
Minulé výnosy nie sú zárukou budúcich
Keď príde na investovanie, je ľahké nechať sa uniesť zelenými číslami. Vidieť, ako krásne trhy v minulosti dosahovali výnimočné zisky môže aj pre teba byť dostatočne povzbudzujúce. Ale opatrnosti nikdy nie je dosť a tu sa dočítaš, prečo sa trhom aj nedarí.
Čítať viac...