Mám záujem

Novinky z Financopedie

Prečítajte si zaujímavé informácie zo sveta financií

12. októbra 2024
Ako na poistenie nehnuteľnosti?
Poistenie nehnuteľnosti je niečo, čo síce ľudia vnímajú ako nutnosť, ale zvyčajne nechápu, čo sa môže stať, ak poistenie nie je správne nastavené. To ich začne trápiť až vtedy, keď sa niečo stane a dožadujú sa peňazí od poisťovne. No poisťovňa má právo ti nič nevyplatiť, alebo ti dať len menšiu časť peňazí, keď máš nanič poistku.
Čítať viac...
21. septembra 2024
2. pilier a 3. pilier: všetko, čo potrebuješ vedieť + porovnanie
Ako v tejto krajine fungujú tieto dva slávne dôchodkové piliere a kedy sa oplatí ich mať? Či už o tom vieš alebo nie, 2. aj 3. pilier sú v skutočnosti investičné produkty a vieš cez nich investovať do dlhopisov, akcií a mixu oboch. Poďme si ich rozobrať bližšie.
Čítať viac...
26. augusta 2024
Aké životné poistenie si vybrať? 8 základných parametrov
Na Slovensku je životné poistenie veľmi komplexná téma a rozhodujúcich prvkov je veľa. Bohužial, tejto téme nerozumejú ani niektorí finanční poradcovia, nie to ešte obyčajní ľudia. Na čo sa zamerať pri výbere toho správneho?
Čítať viac...
9. augusta 2024
Prečo budeš mať nízky dôchodok?
Obávaná téma súčastnosti. Prognóza dôchodkov je nemilosrdná a podľa predpovedí nás nečaká nič dobré. Prečo je na Slovensku taká zlá situácia s dôchodkami a čo s tým vieme robiť?
Čítať viac...
15. júna 2024
Prečo myslieť na cestovné poistenie?
Letná sezóna sa rozbieha a niektorí z vás už plánujú svoje prvé dovolenky. Nezabúdaj preto na cestovné poistenie a jeho dôležitosť. Aj malá nehoda ti vie pokaziť celú dovolenku a stáť ťa ešte viac peňazí ako celá dovolenka dohromady. A to pritom cestovné poistenie nie je vôbec drahé.
Čítať viac...
10. mája 2024
Prečo máš pravdepodobne zle nastavené životné poistenie?
Jedna skupina ľudí na Slovensku dostane za PN-ku 300 € a za zlomenú ruku 200 € a sú spokojní. Tá druhá ani poriadne nevie, čo tam má, hlavne že za ňu platí 30 € mesačne a myslí si, ako je za vodou, keď sa niečo nečakané stane. Tretia skupina je najšťastnejšia, pretože tá má svoju poistku nastavenú správne, no je to len menšina. Prečo máš s veľkou pravdepodobnosťou zlé nastavené poistenie?
Čítať viac...